Share on Facebook

A Trusted Friend in a Complicated World

American Quiz: Highest, Lowest, Oldest, and Largest

Life, liberty, and the pursuit of trivia: Test yourself as we spotlight nine notable locations across America.

1 / 18
istock/Gary Kavanagh

Question #1

What’s the lowest point of land in the United States?

2 / 18
istock/Gary Kavanagh

Question #1

What’s the lowest point of land in the United States?

Answer:
Death Valley in California

3 / 18
istock/DaveAlan

Question #2

Where are the country’s tallest sand dunes located?

4 / 18
istock/DaveAlan

Question #2

Where are the country’s tallest sand dunes located?

Answer:
The Great Sand Dunes National Park and Preserve in Colorado

5 / 18
istock/Kenneth Keifer

Question #3

What is the largest body of fresh water in the world? (Hint: It’s one of the Great Lakes.)

6 / 18
istock/Kenneth Keifer

Question #3

What is the largest body of fresh water in the world? (Hint: It’s one of the Great Lakes.)

Answer:
Lake Superior

7 / 18
istock/Sean Pavone

Question #4

What is the oldest city in the country?

8 / 18
istock/Sean Pavone

Question #4

What is the oldest city in the country?

Answer:
St. Augustine, Florida
(Founded in 1565)

9 / 18
istock/lucky-photographer

Question #5

What is the country’s first national park?

10 / 18
istock/lucky-photographer

Question #5

What is the country’s first national park?

Answer:
Yellowstone

11 / 18
istock/Candice Cusack

Question #6

Which state lies the farthest west?

12 / 18
istock/Candice Cusack

Question #6

Which state lies the farthest west?

Answer:
Alaska

13 / 18
istock/Maciej Bledowski

Question #7

Which state recorded the highest temperature in the United States?

14 / 18
istock/Maciej Bledowski

Question #7

Which state recorded the highest temperature in the United States?

Answer:
California
(134°F in Death Valley on July 10, 1913)

15 / 18
istock/Eddie Hernandez

Question #8

Which city has the largest Chinatown outside Asia?

16 / 18
istock/Eddie Hernandez

Question #8

Which city has the largest Chinatown outside Asia?

Answer:
San Francisco

17 / 18
istock/hipho

Question #9

What is the United States’ largest island?

18 / 18
istock/hipho

Question #9

What is the United States’ largest island?

Answer:
Hawaii

Reader's Digest
Originally Published in Reader's Digest